Søde kartofler som diabetikerkost:
Det søde navn er vildledende, for søde kartofler er ofte et rigtigt godt valg til diabetikere. Det tyder et forskningsprojekt af Delia Hammock (M.S.) i det mindste på. Mennesker på diabeteskost nyder godt af de sundhedsfremmende indholdsstoffer i søde kartofler såsom kostfibre, beta-karotin, C-vitamin, kalium, magnesium og massevis af sekundære plantestoffer, som for en stor del har en antioxidativ effekt.
Når det gælder madvarer, der indeholder kulhydrater, bør diabetespatienter være opmærksomme på at vælge produkter med et lavt glykæmisk indeks, da disse nedbrydes langsommere i kroppen end madvarer med højt glykæmisk indeks og dermed har ringere indflydelse på blodsukker- og insulinniveauet. Søde kartofler, der koges med skræl, har et lavt til moderat glykæmisk indeks. Kogte søde kartofler uden skræl ligger med et glykæmisk indeks på 63-66 i den mellemste GI-kategori og dermed lavere end adskillige andre stivelsesholdige madvarer som fx kartoffelmos eller fuldkornsbrød.