Suppe med søde kartofler og ingefær med stegte rejer | North Carolina Sweet Potatoes

Suppe med søde kartofler og ingefær med stegte rejer

500 g søde kartofler
2 løg
2 fed hvidløg
1 spsk. smør
50 g syltet ingefær med saft
4-6 kviste timian
1 l hønsebouillon (instant)
Salt, peber, sukker
Til rejerne:
1 fed hvidløg
1 rød chili
1 knivspids stødt koriander
8 rå, pillede rejer
1 æggeblomme (L)
6 spsk. planteolie til stegning
Frisk koriander til garnering

  1. Skræl de søde kartofler, og skær to papirstynde skiver af på langs. Skær hver skive i tynde strimler på langs, og læg dem til side til rejerne. Skær resten af de søde kartofler i tern. Pil løg og hvidløg, og hak dem fint.
  2. Varm smørret. Svits løg, hvidløg og ingefær let i smørret. Tilsæt søde kartofler og timian, og svits videre. Tilsæt hønsebouillon, og lad de søde kartofler koge møre i ca. 15 minutter. Fjern timianen. Purer det hele, og smag til med salt, peber, sukker og ingefærsaft.
  3. Pil og hak hvidløget fint. Skyl og klargør chilien, og hak den ligeledes fint. Bland med koriander. Skyl rejerne, dup dem tørre, og smør dem ind i blandingen. Lad dem marinere tildækket i ca. 30 minutter.
  4. Træk de søde kartoffelskiver gennem æggeblommen, og vikl dem rundt om rejerne. Varm olien op i en pande. Steg rejerne i 2 minutter på hver side. Sæt 2 rejer på hver sit træspyd. Fyld suppen i suppeskåle, læg rejespyddet ovenpå, og garner med korianderblade.

Tilberedningstid: ca. 30 minutter + 30 minutters marineringstid

Energi:
472 kcal/1976 kJ
Protein:
32,1 g
Fedt:
29,9 g
Kulhydrater:
15 g