Wedges af søde kartofler med sesam og hjemmelavet ketchup | North Carolina Sweet Potatoes

Wedges af søde kartofler med sesam og hjemmelavet ketchup

Wedges:
1 kg søde kartofler
3-4 spsk. sesamfrø med skal
2 spsk. olie
Salt, peber
Hjemmelavet ketchup:
250 g passerede tomater
50 g balsamicoeddike
1 spsk. sukker
½ løg
Salt, peber, paprikapulver
1 tsk. olie

Tilberedning:

  1. Hak løget fint, og svits det i 1 tsk. olie, indtil det er transparent.
  2. Tilsæt de passerede tomater og eddiken, og giv det et kort opkog.
  3. Smag til med krydderierne, lad det simre lidt, og lad det derefter køle af.
  4. Skræl i mellemtiden de søde kartofler, halver dem, skær dem i fire dele, og skær dem i både.
  5. Steg kartoffelstykkerne portionsvist i en pande med lidt olie, og læg dem derefter på en bageplade.
  6. Kom salt, peber og sesamfrøene på dem.
  7. Bages færdige i en ovn, der er forvarmet til 180 grader, i ca. 20 minutter ved over-/undervarme.
  8. Serveres med ketchuppen som fingerfood.

 

Tilberedningstid: 45 minutter

Energi:
481 kcal
Protein:
6,86 g
Fedt:
15,6 g
Kulhydrater:
81,5 g