Toasts af sød kartoffel | North Carolina Sweet Potatoes

Toasts af sød kartoffel

600 g søde kartofler fra North Carolina (ca. 3 stk.)
200 g cremet fetaost
1/2 bundt radiser
100 g hindbær
2 spsk. Crema di Balsamico
2 stilke basilikum
150 g creme fraiche
1-2 tsk. wasabipulver
1/2 romainesalat
200 g røget vildlaks fra Alaska
4 spsk. granatæblekerner
1 beholder asiatisk karse, fx Daikon, Shiso
4 spsk. olivenolie
Salt, peber

Tilberedning:

  1. Forvarm ovnen til 180 °C varmluft (200 °C over- og undervarme). Skræl de søde kartofler, og skær dem i ca. 5 mm tykke skiver på langs. Pensl dem med olivenolie, krydr den, og læg dem ved siden af hinanden på en bageplade, der er beklædt med bagepapir. Bages i 15-20 minutter.
  2. Skær fetaosten i skiver, og læg den på halvdelen af kartoffelskiverne. Klargør radiserne, riv dem i tynde skiver, og fordel dem på osten med hindbærrene. Dryp Crema di Balsamico på, og pynt med basilikumblade.
  3. Bland creme fraiche med wasabipulver, salt og peber. Skyl salaten, og skær den i meget fine strimler. Fordel wasabicremen på resten af skiverne, og belæg dem med salatstriber og røget laks. Drys granatæblekerner og karse på.

Tip: Som sød variant kan man smøre jordnøddesmør på, belægge med bananskiver, komme en klat rød marmelade på og drysse ristede valnødder og fx hindbær ovenpå.

Tilberedningstid: ca. 40 minutter

Energi:
790 kcal/3310 kJ
Protein:
27 g
Fedt:
54 g
Kulhydrater:
41 g