Suppe af søde kartofler og gulerødder med rød te | North Carolina Sweet Potatoes

Suppe af søde kartofler og gulerødder med rød te

400 g søde kartofler fra USA
500 g gulerødder
500 g gulerødder
2 gule løg
½ frisk chili
5 g frisk ingefær
2 spsk. koldpresset raps- eller olivenolie
40 g smør
2 l stærk rooiboste med citrussmag
2 grøntsagsbouillonterninger
100 ml fløde
100 ml tør hvidvin (hvis man ønsker at servere suppen kuld, bør man anvende en mousserende vin)
Sort peber
Salt

Tilberedning:

  1.  Skræl og hak løg og ingefær fint. Vask chilien, fjern kernerne, og hak den fint. Skræl de søde kartofler og gulerødderne, og skær dem i grove stykker. Varm smør og olie op i en stor pande. Tilsæt løg, chili og ingefær, og svits det.
  2. Tilsæt den kogte te, bouillonterningen, gulerødderne og de søde kartofler, og lad det hele koge i ca. 15 minutter under låg, indtil grøntsagerne er møre. Purer dem derefter med en stavblender. Tilsæt fløden, og lad den simre i ca. 5 minutter.
  3. Tilsæt vinen kort inden servering. Smag til med salt og peber, og dryp lidt olivenolie på suppen. Dertil passer et godt stykke knækbrød med flødeost.

Tip: Suppen kan serveres iskold eller varm. Hvis man ønsker at servere suppen kold, kan man afkøle den i et vandbad.