Suppe af søde kartofler med æble, gulerod eller pastinak | North Carolina Sweet Potatoes

Suppe af søde kartofler med æble, gulerod eller pastinak

400 g søde kartofler
2 gulerødder eller 1 pastinak
2 løg
1 syrligt æble
1 l grøntsagsbouillon
Salt, peber, muskat
1 laurbærblad
2-3 spsk. (soja-)fløde
1 spsk. olie
Krydderurtestilke (fx timian) eller persille til dekoration

Tilberedning:

  1. Skræl de søde kartofler, gulerødderne/pastinakken, løgene og æblet.
  2. Fjern kernehuset fra æblet.
  3. Skær ingredienserne i tern, og svits dem i lidt olie.
  4. Deglacer med grøntsagsbouillon, tilsæt laurbærbladet, og lad det hele koge mørt i ca. 20 minutter.
  5. Fjern laurbærbladet, og purer suppen cremet med en stavblender.
  6. Smag til med salt, peber og muskat, og kom suppen i suppeskåle.
  7. Dekorer med fløde og en krydderurtestilk eller lidt persille.

 

Tilberedningstid: 35 minutter

Energi:
227 kcal
Protein:
3,65 g
Fedt:
7,44 g
Kulhydrater:
6,5 g