Sommerruller med søde kartofler | North Carolina Sweet Potatoes

Sommerruller med søde kartofler

400 g søde kartofler fra North Carolina
2 spsk. olivenolie
2 tsk. sesam
3 spsk. ahornsirup fra Canada
4 stængler selleri
1 rød peberfrugt
2 spsk. cremet jordnøddesmør
80 ml varmt vand
50 ml sojafløde eller fløde
1 spsk. sojasauce
12 blade rispapir (22 cm diameter)
2 spsk. hakkede, ristede jordnødder
Salt, groft friskkværnet peber

Tilberedning:

  1. Skræl de søde kartofler, og skær dem i 1 cm tykke skiver. Steg dem forsigtigt i den varme olivenolie i ca. 3-4 minutter. Husk at vende dem. Drys sesam på, deglacer med ahornsirup og lad det koge lidt ind. Smag til, og lad det køle af.
  2. Skyl og klargør sellerien og peberfrugten, og skær dem i strimler. Bland jordnøddesmør med vand, fløde og sojasauce, indtil du har en glat sauce.
  3. Læg rispapiret i blød som angivet på pakken. På den øverste halvdel af et risblad fordeles strimler af sød kartoffel, selleri og peberfrugt. Dryp lidt sauce på, fold den nederste halvdelen hen over strimlerne og derefter siderne. Gør det sammen med de andre stykker rispapir, og drys hakkede jordnødder på sommerrullerne. Serveres med resten af saucen.

Tip: Drys med rødbedespirer, porrespirer og asiatisk karse. Man kan også komme stegte rejer og/eller hakket mango i rullerne.

Tilberedningstid: ca. 45 minutter

Energi:
420 kcal/1800 kJ
Protein:
9 g
Fedt:
18 g
Kulhydrater:
49 g