Søde kartofler med panko-sesam-crunch og vegansk misomayonnaise | North Carolina Sweet Potatoes

Søde kartofler med panko-sesam-crunch og vegansk misomayonnaise

Til de søde kartofler:
3 store søde kartofler fra USA
50 g panko (alternativt knuste kartoffelchips)
35 g sorte sesamfrø
35 g hvide sesamfrø
½ tsk. salt
1 spsk. neutral olie
1-2 spsk. sesamolie
Til misomayonnaisen:
200 ml sojamælk, usødet
300-350 ml neutral olie
1 spsk. Dijonsennep
1 spsk. lys misopasta
Salt
Evt. 1 tsk. noriblade eller tørret tang
Limesaft eller æbleeddike

Tilberedning: 

  1. Forvarm ovnen til 180 °C. Vask og tør de søde kartofler, og pensl dem med neutral olie (skræl dem ikke). Bag dem i ovnen i ca. 40-50 minutter på en bageplade, der er beklædt med bagepapir. Bland panko, sesamfrø og salt i en dyb tallerken.
  2. Pil forsigtigt de søde kartofler, halver dem på langs, og pensl dem med et tyndt lag sesamolie. Vend dem derefter forsigtigt i panko-sesamblandingen, indtil de er dækket jævnt. Bag dem yderligere 4-5 minutter i ovnen.
  3. Pisk sojamælk og sennep med et elektrisk piskeris eller i en blender. Tilsæt olien i en tynd stråle, mens du rører konstant, indtil mayonnaisen er tyk.
  4. Tilsæt misopastaen og evt. tang eller noriblade, og bland det godt sammen. Smag til med salt og lidt limesaft.