Snacks med søde kartofler | North Carolina Sweet Potatoes

Snacks med søde kartofler

2 søde kartofler (á 300 g)
3 spsk. olivenolie
Salt
2 spsk. citronsaft
100 g cherrytomater
150 g flødeost
1 spsk. Aceto balsamico
Peber
2 stilke basilikum
1 pære
150 g gedesmøreost
1 spsk. honning
25 g hakkede valnødder
2 skiver bacon
1 avocado

Tilberedning:

 

  1. Forvarm ovnen (elektrisk ovn: 200 °C/varmluft: 180 °C).
  2. Skyl de søde kartofler grundigt, skær dem i ikke for tynde skiver, og læg dem på en bageplade, der er beklædt med bagepapir. Bland olivenolie, list salt og 1 spsk. citronsaft, og pensl kartoffelskiverne med blandingen.
  3. Bag skiverne af de søde kartoffler i den forvarmede ovn i ca. 25 minutter.
  4. Til tomatsnackene skal tomaterne skylles og halveres. Smør 75 g flødeost på en tredjedel af kartoffelskiverne, og læg cherrytomater oven på osten. Dryp med eddike, kom salt og peber på, og garner med basilikum.
  5. Til pæresnackene skal pæren skylles og skæres i fire dele, og kernehuset skal fjernes. Skær frugtkødet i både. Skær gedeflødeosten i skiver. Belæg en tredjedel af kartoffelskiverne med gedeflødeost og pærebåde. Dryp med honning, og drys valnødder ovenpå.
  6. Til avocadosnackene skal du stege baconskiverne sprøde i en tør pande og dryppe dem af på køkkenpapir. Halver avocadoen, og fjern kernen. Tag frugtkødet ud af skallen med en ske, og skær det i strimler. Smør resten af flødeosten på den sidste tredjedel af kartoffelskiverne, belæg dem med avocadostrimlerne, dryp resten af citronsaften på, kom salt og peber på, og smuldr med hånden den sprøde bacon, og drys den hen over avocadoen.

 

Tilberedningstid: ca. 1 time

Energi:
580 kcal/2430 kJ
Fedt:
37 g
Kulhydrater:
45 g
Protein:
12 g