Tortilla af sød kartoffel | North Carolina Sweet Potatoes

Tortilla af sød kartoffel

400 g søde kartofler fra North Carolina
350 g zucchini
8 forårsløg
8 stilke bredbladet persille
6 æg (størrelse M)
2 spsk. mælk
20 g fintrevet parmesan
Salt, peber, muskat
2 tsk. fintrevet appelsinskal fra en økologisk appelsin
1 tsk. tørrede chiliflager
2 spsk. olivenolie
Evt. 4 skiver serranoskinke

  1. Forvarm ovnen til 220 °C (varmluft anbefales ikke). Skræl de søde kartofler, og skær dem i 2 cm store tern. Klargør zucchinien, og skær den i 2 cm store stykker. Klargør forårsløgene, og skær dem i 1 cm lange stykker. Hak persillen.
  2. Pisk æg og mælk sammen. Bland parmesan og en tredjedel af persillen i. Smag til med salt, peber og muskat. Bland resten af persillen med citronskal og chiliflager, og stil det til side.
  3. Varm olien op i en ovnfast slip-let-pande. Steg de søde kartofler ved middel varme i 6 minutter. Tilsæt zucchini og forårsløg, og steg det med i 2 minutter. Smag grøntsagerne til med lidt salt og peber. Hæld æg/mælkeblandingen over grøntsagerne, og lad det stå 1 minuts tid. Sæt derefter tortillaen i den varme ovn, og bag den i 15-20 minutter på den midterste rist.
  4. Lad tortillaen køle lidt af, tag den forsigtigt ud af panden, og skær den i stykker. Drys persilleblandingen på, og læg serranoskinke på, hvis du kan lide det. Tortillaen smager godt både varm og kold.

 

Tilberedningstid: 45 minutter

Energi:
323 kcal/1348 kJ
Protein:
16,5 g
Fedt:
16 g
Kulhydrater:
26 g