Spyd med søde kartofler | North Carolina Sweet Potatoes

Spyd med søde kartofler

2 søde kartofler (à ca. 250 g)
2 zucchinier (à ca. 150 g)
1 aubergine (ca. 250 g)
150 g mellemstore champignoner
2 rødløg (à ca. 60 g)
2-3 stilke salvie
3 spsk. olivenolie
Salt
Peber
3 spsk. balsamicocreme
200 g creme fraiche
Træspyd

  1. Skyl de søde kartofler, og kog dem i rigeligt vand i 15-20 minutter. Hæld vandet fra, skyl kartoflerne under koldt vand, og lad dem afkøle.
  2. Klargør, skyl og tør i mellemtiden zucchinierne og auberginen. Klargør champignonerne. Pil løgene, og skær dem i fire dele. Skyl salvien, ryst den tør, og træk bladene af stilkene.
  3. Pil de søde kartofler, halver dem på langs, og skær dem i brede skiver. Sæt kartoflerne og de klargjorte grøntsager skiftevis på spyddene.
  4. Varm olivenolien op i en stor grillpande, og steg grønsagsspyddene på alle sider i ca. 10 minutter. Tilsæt salviebladene helt til sidst. Smag spyddene til med salt og peber, og anret dem på tallerkener. Dryp med balsamicocreme, og drys med salvie. Serveres med creme fraiche.

Tilberedningstid: ca. 1 time

Energi:
380 kcal/1590 kJ
Protein:
7,5 g
Fedt:
20,3 g
Kulhydrater:
41 g
BE:
3,3
BE/100g:
0,8