Rosmarinspyd med søde kartofler og ananas | North Carolina Sweet Potatoes

Rosmarinspyd med søde kartofler og ananas

500 g søde kartofler
8 kviste rosmarin
6 spsk. flydende honning
1 chili
½ ananas (ca. 400 g)
1-2 stilke mynte
250 g sødmælksyoghurt
Olie til grillristen

  1. Kog de søde kartofler i 20 minutter. Tag i mellemtiden nålene af rosmarinkvistene. Lad et par nåle være tilbage på spidserne. Skær enderne på kvisterne over på skrå. Hak en fjerdedel af nålene fint, og bland dem med 4 spsk. honning.
  2. Skær chilien på langs, og skrab kernerne ud. Hak chilien fint, og bland den i rosmarin-honning-blandingen. Stil blandingen til side. Skræl ananassen, fjern stilken. Skær først ananassen i ca. 1,5 cm tykke skiver og derefter i stykker. Pluk myntebladene af stilkene, og hak dem groft. Bland yoghurt, mynte og 2 spsk. honning.
  3. Hæld vandet fra de søde kartofler, lad dem køle af, og pil dem. Skær de søde kartofler i tern. Sæt dem på rosmarinspyddene på skift med ananasstykkerne. Pensl grillristen med olie. Grill spyddene på alle sider i 4-6 minutter. Pensl derefter med honningmarinaden. Serveres med myntesauce.

 

Tilberedningstid: ca. 45 minutter

Energi:
291 kcal/1220 kJ
Protein:
4,83 g
Fedt:
3,56 g
Kulhydrater:
57,6 g