Hurtige minipizzaer „Margherita“ eller „Hawaii“ | North Carolina Sweet Potatoes

Hurtige minipizzaer „Margherita“ eller „Hawaii“

1 Sød kartoffel
Salt, peber
Olie til panden
Til Margherita-varianten:
½ tube tomatpure
Oregano efter smag og behag og lidt hvidløg
Efter smag og behag/årstid 1 frisk tomat (kernerne fjernet og skåret i tern)
100 g revet pizzaost (Edamer, Gouda) eller vegansk revet ost
Til Hawaii-varianten skal man derudover bruge:
70 g skinke i tern
70 g frisk ananas eller dåseananas (skåret i meget fine tern)

Tilberedning:

 

  1. Skræl de søde kartofler, og skær dem på tværs i 0,5 cm tykke skiver. Steg dem lidt på panden i varm olie på begge sider, smag til med salt og peber.
  2. Læg dem på en bageplade, der er beklædt med bagepapir, og lad dem køle lidt af.
  3. Bland i mellemtiden tomatpure med oregano, og fordel blandingen på pizzaerne. Kom også ingredienserne til toppingen på pizzaen, og drys ost på.
  4. Bag pizzaerne ved 180 grader celsius i 10 minutter, indtil osten er smeltet og let brun.
  5. Dekorer med frisk basilikum.

 

Tilberedningstid: 30 minutter

Næringsværdi per portion Hawaii (ved 4 portioner):
Energi:
251 kcal
Protein:
10,8 g
Fedt:
12,7 g
Kulhydrater:
24,5 g
Næringsværdi per portion Margherita (ved 4 portioner):
Energi:
144 kcal
Protein:
2,97 g
Fedt:
5,81 g
Kulhydrater:
20,9 g