Spicy salat med søde kartofler og spinat | North Carolina Sweet Potatoes

Spicy salat med søde kartofler og spinat

1 stor sød kartoffel (300 g)
4 spsk. olivenolie
1/2 tsk. salt
1 tsk. chilipulver
2 spsk. limesaft
1 tsk. honning
1/4 tsk. sort peber
250 g unge salatblade (fx spinat)
50 g fetaost
30 g sojakerner
1 avocado

1. Skræl den søde kartoffel, og skær den i tern. Fordel kartoffelternene på en bageplade, pensl dem med 1 spsk. olivenolie, og drys ¼ tsk. salt over. Bages i en forvarmet ovn i ca. 30 minutter (elektrisk ovn: 200 °C/gaskomfur: trin 3) indtil de er gyldenbrune. Vend dem en gang.

2. Tag kartoffelternene ud af ovnen, og krydr med chillipulver, lad dem køle af.

3. Bland resten af olien, limesaft, honning, salt og peber sammen i en lille skål.

4. Skær fetaost og avocado i tern. Kom salatbladene i en skål, tilsæt ost, sojakerner, avocado og de bagte kartoffeltern.

5. Kom dressingen over salaten, og server.

Tilberedningstid/arbejdstid: ca. 45 minutter (uden ventetid)

160 kcal/670 kJ
17 g
protein
43 g
fedt
16 g
kulhydrater