Salat af grillede søde kartofler med krydret dressing, blåskimmelost og pekannødder | North Carolina Sweet Potatoes

Salat af grillede søde kartofler med krydret dressing, blåskimmelost og pekannødder

Til dressingen
6 skiver bacon
2 spsk. hindbæreddike
1 spsk. Dijonsennep
6 spsk. jomfruolivenolie
1 spsk. svinefedt
Havsalt
Friskkværnet sort peber
Til salaten af søde kartofler
1,2 kg søde kartofler
3 spsk. olivenolie
60 g forårsløg
50 g tørrede tomater
75 g blåskimmelost
40 g ristede pekannødder
Havsalt
Friskkværnet sort peber

1. Til dressingen: Forvarm ovnen til 90-100 °C. Steg baconskiverne sprøde på en pande, lad det overskydende fedt dryppe af, og knus baconskiverne. Bland eddike og sennep i en skål, og tilsæt langsomt olivenolie og svinefedt. Smag til med salt og peber. Holdes varm i ovnen.

2. Skræl de søde kartofler, skær dem i tykke skiver, kom dem med olivenolie og havsalt i en genlukkelig plastpose, og bland det godt. De søde kartofler skal være helt dækket med olie.

3. Tilberedning på grillen: Læg skiverne på grillristen, og grill dem i 3 minutter på begge sider. Tag dem væk fra den direkte varme, og grill dem i 20-30 minutter mere, indtil de er bløde og møre. Tag dem af grillen, skær dem i fire dele, og kom dem i en skål.

4. Alternativ tilberedning i ovnen: Forvarm ovnen til 200 °C. Steg de saltede søde kartofler i ca. 30 minutter på en rist i ovnen, indtil de er bløde og brune.

5. Til salaten: Kom 2 spsk. af dressingen på de søde kartofler og bland. Skær forårsløg og tørrede tomater i små fine stykker, og tilsæt dem til kartoflerne sammen med bacon, smuldret ost og pekannødder. Kom lidt mere dressing på, og smag til. Serveres med det samme, eller når kartoflerne er kølet af.

Tilberedningstid/arbejdstid: ca. 90 minutter

530 kcal/2220 kJ
8 g
protein
35 g
fedt
45 g
kulhydrater