Klassisk kartoffelsalat med søde kartofler | North Carolina Sweet Potatoes

Klassisk kartoffelsalat med søde kartofler

1 kg søde kartofler
500 g grønne bønner
8 spsk. olivenolie
180 g mager kogt skinke
3 små skalotteløg
2 spsk. frisk citronsaft
2 spsk. grovkornet sennep
1 spsk. mayonnaise
1-2 tsk. frisk dild
Salt, peber

1. Skræl de søde kartofler, og skær dem i tern. Kog dem i ca. 6 minutter i vand, der er tilsat salt.

2. Tilsæt de grønne bønner, og lad dem koge videre i 3-4 minutter. Bønnerne skal forblive sprøde. Hæld vandet fra.

3. Varm 2 spsk. olie op i en dyb pande ved middel varme. Skær skinken i tern, og steg dem i panden i 3-5 minutter, indtil de er gyldenbrune. Tag panden af varmen, og lad det afkøle i 2 minutter.

4. Hak skalotteløgene fint, og bland dem med skinken sammen med resten af olien, citronsaft, sennep, mayonnaise, salt, peber og 2 spsk. vand.

5. Tilsæt de søde kartofler, bønner og hakket dild, bland og server.

Tilberedningstid/arbejdstid: ca. 50 minutter

360 kcal/1510 kJ
11 g
protein
16 g
fedt
38 g
kulhydrater