Farverig bondesalat med søde kartofler | North Carolina Sweet Potatoes

Farverig bondesalat med søde kartofler

600 g søde kartofler
4 spsk. olivenolie
1 tsk. salt
3/4 tsk. peber
2 majskolber
2 radicchiosalater
125 ml kærnemælk
75 g yoghurt (3,5 %)
60 g mayonnaise
4 tsk. citronsaft
2 tsk. Dijonsennep
1/2 tsk. honning
1 lille fed hvidløg
2 spsk. frisk dild
1 spsk. purløg
1 romainesalat
1 lille rødløg
8 skiver bacon
4 hårdkogte æg
250 g kogt kylling
1 avocado
350 g cherrytomater
115 g revet blåskimmelost
300 g zucchini

1. Forvarm ovnen til 200 °C. Skræl de søde kartofler, og skær dem i tern. Fordel dem på en bageplade, og dryp 1 spsk. olie over dem. Smag til med 1/4 tsk. salt og 1/4 tsk. peber. Bag dem gyldenbrune i 30 minutter. Vend dem en gang. Lad afkøle.

2. Varm 1 spsk. olie op i en pande. Steg majskolberne i 5-10 minutter i olien ved høj varme, og lad dem derefter afkøle. Skær radicchioen i fire dele på langs, og steg dem i den samme pande ved middel varme. Løsn majskernerne med en kniv, og hak radicchioen groft.

3. Hak dild og purløg fint, og bland dem i en skål med kærnemælk, yoghurt, mayonnaise, citronsaft, sennep, honning, hvidløg, resten af saltet, peberet og olivenolien.

4. Pluk romainesalaten. Skær løget i tynde skiver, bland det med salaten samt 2 spsk. af dressingen, og anret. Skær bacon, kylling, avocado og zucchini fint. Halver tomaterne og æggene. Bland det hele til salaten sammen med de søde kartofler, majs, radicchio og ost. Server den resterende dressing ved siden af.

Tilberedningstid/arbejdstid: ca. 90 minutter

70 kcal/2940 kJ
26 g
protein
57 g
fedt
39 g
kulhydrater