Brødsalat med søde kartofler | North Carolina Sweet Potatoes

Brødsalat med søde kartofler

2 søde kartofler (400 g)
6 spsk. olivenolie
3/4 tsk. salt
150 g fuldkornsflute
2 spsk. hvid balsamico
1 tsk. Dijonsennep
1 lille fed hvidløg
1/4 tsk. peber
3 store modne tomater (600 g)
1 rød peberfrugt
1 lille rødløg
30 g frisk basilikum
1 avocado

  1. Skræl de søde kartofler, og skær dem i tern. Fordel kartoffelternene på en bageplade, pensl dem 1 spsk. olivenolie på, og drys ¼ tsk. salt over. Bages i en forvarmet ovn i ca. 30 minutter (elektrisk ovn: 200 °C/gaskomfur: trin 3) indtil de er gyldenbrune. Vend dem en gang. Lad afkøle.
  2. Opvarm 1 spsk. olie i en pande ved middel varme. Skær fluten i tern, og steg dem på panden i 5 minutter, indtil de er gyldenbrune. Husk at vende dem flere gange.
  3. Hak hvidløget, og bland det med resten af olien, eddike, sennep, peber og det resterende salt.
  4. Skær tomaterne og peberfrugten i tern. Skær løget i tynde skiver, og hak basilikummen fint. Bland det hele in en stor skål med vinaigretten, og lad det stå i 2 minutter. Skær avocadoen i tern. Server de søde kartofler med avocado og brød.

Tilberedningstid/arbejdstid: ca. 45 minutter (uden ventetid)

290 kcal/1210 kJ
Protein
5 g
Fedt
16 g
Kulhydrater
31 g