Smørepålæg af søde kartofler | North Carolina Sweet Potatoes

Smørepålæg af søde kartofler

Den salte variant:
500 g søde kartofler fra North Carolina
2 skalotteløg
2 spsk. smør eller olie
300 g mager kvark
Salt, hvid peber, muskatnød og paprikapulver
3 spsk. hakket persille eller purløg
Den søde variant:
Udskift skalotteløgene med 3 spsk. ristet sesam og krydderierne
med godt 1 spsk. ahornsirup.

Tilberedning:

  1. Børst de søde kartofler grundigt under rindende vand med en grøntsagsbørste.
  2. Skær dem derefter i større stykker, og kog dem i vand, der er tilsat salt.
  3. Hæld vandet fra kartoflerne, lad dem afkøle, fjern skrællen, og mos dem med en gaffel eller en kartoffelmoser.
  4. Til den salte variant skal du skrælle løgene og hakke dem fint. Svits dem i smør eller olie.
  1. Bland løgene i kartoffelmassen sammen med kvark og persille,
  2. og smag godt til med krydderierne.
  3. Til den søde variant skal du riste sesamfrøene og røre dem i kartoffelmassen sammen med ahornsiruppen.
  1. Server med brød. Den salte variant kan også serveres som dip til dampede middelhavsgrøntsager eller til rå grøntsagssticks (fx peberfrugt, kålrabi, gulerod).

Tilberedningstid: 40 minutter, ventetid (afkøling): 30 minutter

Energi:
108,6 kcal
Protein:
5,8 g
Fedt:
2,3 g
Kulhydrater:
15,4 g