Pandekager af søde kartofler med sirup | North Carolina Sweet Potatoes

Pandekager af søde kartofler med sirup

Sirup:
i alt 400 g søde kartofler
100 g fint sukker
150 ml appelsinsaft
20 g ahornsirup
Pandekager:
1 appelsin, ubehandlet
2 æg (L)
50 g flødekvark
50 g kokospalmesukker
2 knsp. salt
50 g mel, type 405
50 g havregryn, finvalsede
2 tsk. bagepulver
Desuden:
80 g smør til stegning
150 g hindbær til garnering
Flormelis og mynte til garnering, efter ønske

Tilberedning:

  1. Til siruppen skal du skrælle 150 g søde kartofler, rive dem fint og varme dem op til 110 °C sammen med sukker, appelsinsaft og ahornsirup. Stryg blandingen gennem en fin si, og lad den afkøle.
  2. Skyl appelsinen i varmt vand, tør den, riv skallen fint, og pres saften ud (der er brug for 80 ml). Skræl de resterende 250 g søde kartofler, skær dem i tern, og kog dem møre i appelsinsaft. Lad dem derefter køle af.
  3. Skil blommerne fra æggehviden. Purer kartoffelmosen med æggeblomme, kvark, sukker, appelsinsaft og -skal. Pisk æggehviderne stive med salt. Bland melet med havregryn og bagepulver, og vend det i kartoffelmassen sammen med æggehviderne.
  4. Steg små pandekager i smør på en pande. Serveres med hindbærrene og siruppen. Kan eventuelt garneres med mynte og flormelis.

Tilberedningstid: 75 minutter

Energi:
610 kcal/2560 kJ
Protein:
10 g
Fedt:
23 g
Kulhydrater:
87 g