Vafler af søde kartofler med græskarkvark | North Carolina Sweet Potatoes

Vafler af søde kartofler med græskarkvark

250 g søde kartofler fra North Carolina
100 g bacon
25 g rucola
4 spsk. græskarkerner
500 g fedtfattig kvark
80-100 ml danskvand
Salt, peber
3 spsk. græskarkerneolie
4 æg (størrelse M)
30 g semulje
100 g mel
Muskatnød
1 spsk. neutral olie

Tilberedning:

 

  1. Forvarm ovnen til 220 °C (varmluft anbefales ikke). Vask de søde kartofler, vikl dem ind i sølvpapir, mens de er våde, og bag dem på risten i den varme ovn i 50 minutter.
  2. Skær i mellemtiden bacon i fine tern, steg det sprødt i en slip-let-pande, og lad dryppe af på køkkenpapir. Skyl rucolaen, og skær den i fine stykker. Rist græskarkernerne i en pande uden fedt, og hak dem groft. Stil 2 spsk. kvark til side. Rør den resterende kvark cremet med danskvand. Smag til med salt og peber. Bland rucola, halvdelen af græskarkernerne samt 2 spsk. græskarkerneolie i kvarken.
  3. Tag de søde kartofler ud af ovnen, og pil dem. Mos dem fint med en gaffel, og lad dem køle lidt af. Skil blommerne fra æggehviden., og pisk hviderne stive med 1 knsp. salt. Bland de mosede søde kartofler godt sammen med æggeblommer, 2 spsk. kvark, semulje og mel. Bland baconen i. Smag dejen til med salt, peber og muskat, og vend forsigtigt de piskede æggehvider i.
  4. Forvarm vaffeljernet, og pensl det med en smule olie. Anvend 2 spsk. dej per vaffel, og bag dem gyldenbrune i ca. 5 minutter. Bag resten af vaflerne på samme måde. Drys resten af græskarkernerne på kvarken, og dryp med 1 spsk. græskarkerneolie. Server vaflerne med græskarkvark.

 

Tilberedningstid: 20 minutter + koge- og bagetid

Energi:
290 kcal/1210 kJ
Fedt:
14 g
Kulhydrater:
22 g
Protein:
20 g