Muffins af søde kartofler | North Carolina Sweet Potatoes

Muffins af søde kartofler

ca. 300 g søde kartofler
200 g valnøddekerner
i alt 100 ml honning, helst appelsinblomsthonning
20 g smør
30 ml fløde
80 ml valnøddeolie
50 g macadamiacrème
2 æg (L)
2 kviste rosmarin
125 g mel, type 405
50 g havregryn, finvalsede
2 tsk. bagepulver
1 tsk. kanelblomstpulver eller kanelpulver
¼ tsk. vaniljepulver
2 knsp. salt
Desuden 12 papirforme

Tilberedning:

  1. Forvarm ovnen til 180 °C (over- og undervarme). Vikl de søde kartofler ind i sølvpapir, og bag dem i ovnen i ca. 60-80 minutter (tjek om de er møre!). Tag dem efterfølgende ud af ovnen, og tag frugtkødet ud med en ske – der er brug for 200 g.
  2. Hak eller knæk valnødderne groft, og rist dem let i en pande (eller i ovnen) uden fedt – karameliser dem derefter med 40 ml honning, smør og fløde. Lad dem derefter afkøle på bagepapir, og hak dem igen groft.
  3. Purer de søde kartofler med valnøddeolie, macadamiacrème, den resterende honning og æg. Træk rosmarinnålene af kvistene, og hak dem fint. Bland med mel, havregryn, bagepulver, kanelblomstpulver, vaniljepulver og salt, og vend dette i kartoffelmosen med en ske. Til sidst vendes halvdelen af de karamelliserede valnødder i.
  4. Sæt papirforme i en muffinplade. Fordel dejen i papirformene, og placer de resterende valnødder ovenpå. Bag muffinsene i 22 minutter på ovnens midterste rist, tag dem ud, og server dem varme.

 

Tilberedningstid: 30 minutter + 100 min. bagetid

Energi:
330 kcal/1380 kJ
Protein:
6 g
Fedt:
23 g
Kulhydrater:
23 g