Brød af søde kartofler | North Carolina Sweet Potatoes

Brød af søde kartofler

300 g søde kartofler
60 g blødt smør
150 g brunt sukker
120 g ahornsirup
1 æg (L)
80 ml mælk
1 tsk. kanel
10 g reven ingefær
Vaniljekorn fra 1 vaniljestang
250 g mel
2 tsk. bagepulver
½ tsk. salt
100 g valnødder

  1. Skræl de søde kartofler, og skær dem i tern. Kog dem møre i vand i 15-20 minutter. Hæld vandet fra, og purer de søde kartofler. Lad afkøle lidt.
  1. Bland smør og sukker godt. Tilsæt kartoffelmos, ahornsirup, æg, mælk, kanel, ingefær og vaniljekorn, og bland det hele sammen.
  1. Bland mel, bagepulver og salt med hinanden. Tilsæt kartoffelmosen, og blandt det hele godt sammen. Hak valnødderne groft, og bland dem i. Smør en firkantet brødform, fyld dejen i. Bages i en forvarmet ovn ved 180 °C (gasovn: trin 2-3; varmluft: 160 °C) i 50-60 minutter.

 

Tip: Vi anbefaler at smøre marmelade på det søde brød. For eksempel passer en bitter appelsinmarmelade godt til det. Men et krydret smørepålæg som fx pesto rosso smager også fremragende til det.

 

Tilberedningstid: ca. 1 ½ time

Energi:
183 kcal/765 kJ
Protein:
3 g
Fedt:
6,9 g
Kulhydrater:
27 g