Wokgryde med søde kartofler og kyllingebrystfilet | North Carolina Sweet Potatoes

Wokgryde med søde kartofler og kyllingebrystfilet

1 chili
20 g ingefær
2 fed hvidløg
6 spsk. sojasauce
4 kyllingebrystfileter (à ca. 170 g)
450 g søde kartofler
1 rød peberfrugt
1 gul peberfrugt
200 g sukkerærter
1 spsk. sesamolie
40 g hele, tørrede tranebær
1 spsk. hver af lyse og mørke sesamfrø

  1. Skær chilien på langs, krads kernerne ud, og hak den fint. Skræl og hak hvidløg og ingefær fint. Bland chili, hvidløg og ingefær med sojasaucen.
  1. Skyl og tør kyllingebrystfileterne, og skær dem i mundrette stykker. Kom stykkerne i marinaden, og mariner det tildækket i køleskabet i mindst 30 minutter.
  1. Skræl i mellemtiden de søde kartofler, skyl dem, og skær dem i fine skiver. Skyl peberfrugterne, og skær dem i fine strimler. Vask sukkerærterne, og halver dem eventuelt på skrå.
  1. Opvarm sesamolie i en stor pande eller en wok. Tag kyllingebrystfileterne op af marinaden, lad dem dryppe af, og steg dem gyldenbrune i det varme fedtstof i ca. 10 minutter. Tilsæt de søde kartofler, og steg dem ved kraftig varme. Tilsæt resten af grøntsager, og steg dem med et lille stykke tid. Deglacer med marinaden, tilsæt tranebærrene, og kog dem med i 5 minutter. Anret det hele i skåle, drys med sesam, og server.

 

Tilberedningstid: ca. 1 time

Energi:
439 kcal/1840 kJ
Protein:
46,8 g
Fedt:
8,4 g
Kulhydrater:
42,5 g
BE:
3,7
BE/100g:
0,8