Tærte af søde kartofler med tapenade | North Carolina Sweet Potatoes

Tærte af søde kartofler med tapenade

200 g mel
100 g koldt smør
4 æg (størrelse M)
Salt, peber
600 g søde kartofler fra North Carolina
1 bundt forårsløg
1 spsk. olie
1 tsk. tørret timian
200 g creme fraiche
Muskatnød
Feststof til at smøre formen
Husholdningsfilm
Bagepapir og tørrede bælgfrugter til blindbagning
Til tapenaden:
100 g sorte oliven uden sten
1 spsk. Syltede kapers
2 syltede ansjosfileter
1 fed hvidløg
3 spsk. olivenolie

Tilberedning:

  1. Saml hurtigt mel, smør skåret i stykker, 1 æg og 1 knsp. salt til en glat dej. Rul dejen ud mellem to lag husholdningsfilm (ca. 32 cm Ø). Beklæd en smurt tærteform (26 cm Ø) med dejen. Stik i dejen flere gange med en gaffel. Stilles koldt i ca. 30 minutter.
  2. Skræl de søde kartofler, og skær dem i ca. 2 mm tykke skiver. Rengør og skyl forårsløgene, og skær dem i ringe. Læg nogle af de grønne ringe til side til garnering. Svits de søde kartofler og forårsløgene i varm olie i ca. 5 minutter. Smag til med salt, peber og timian.
  3. Til fyldet piskes creme fraiche med 3 æg. Smag godt til med salt, peber og muskat.
  4. Læg bagepapir på dejbunden, og fyld den med tørrede bælgfrugter. Blindbages i en forvarmet ovn ved 200 °C (varmluft: 180 °C) på nederste rille i ca. 15 minutter. Fjern bagepapiret og bælgfrugterne. Anbring de søde kartofler og forårsløgene på dejbunden. Hæld fyldet over. Bag videre på nederste rille i ca. 30 minutter.
  5. Til tapenaden hakkes oliven, kapers, ansjoser og det pillede hvidløgsfed fint i en blender. Bland olivenolie i. Strø resten af forårsløgringene over den færdige tærte, og server den med tapenaden.

Tilberedningstid: ca. 1 ½ time

Energi:
325 kcal/1362 kJ
Protein:
6 g
Fedt:
21 g
Kulhydrater:
26 g