Små kugler af søde kartofler med æblemosdip | North Carolina Sweet Potatoes

Små kugler af søde kartofler med æblemosdip

500 g skrællede søde kartofler fra North Carolina
100 g mel
1 strøget tsk. salt
½ tsk. kanel
Lidt revet skal fra 1 økologisk citron
Rasp og/eller semulje
Stegefedt eller olie til panden
Ingredienser til æblemosen:
1 kg syrlige æbler – helst madæbler (fx Boskoop eller Elstar)
125 ml vand
Saft fra ½ citron
1 brev vaniljesukker eller lidt kanel
Lidt ahornsirup efter smag og behag

Tilberedning Små kugler af søde kartofler

  1. Skyl, skræl og skær de søde kartofler i små stykker. Kog dem i vand, indtil de falder fra hinanden.
  2. Hæld vandet fra. Mos dem fint med en kartoffelmoser, og lad mosen køle lidt ned.
  3. Tilsæt mel og kanel, og lad dejen stå lidt. Tilsæt salt og citronskal til dejen, og form derefter små kugler (diameter ca. 5 cm) med våde hænder, og vend dem i rasp. Steg dem i en høj pande på begge sider i rigeligt fedtstof, indtil de er gyldenbrune og sprøde.
  4. Server kuglerne med æblemos.

Tilberedning af æblemosdip:

  1. Skyl og skræl æblerne. Skær dem i fire dele, og fjern kernehusene.
  2. Kog dem møre i en stor gryde med vand og citronsaft.
  3. Når æblerne er godt møre, kan de moses med en stavblender eller en kartoffelmoser.
  4. Smag til med vaniljesukker, kanel og ahornsirup.

Tilberedningstid: 40 minutter

Energi:
379 kcal
Protein:
6,1 g
Fedt:
11,3 g
Kulhydrater:
65,1 g