Risotto med søde kartofler | North Carolina Sweet Potatoes

Risotto med søde kartofler

500 g søde kartofler
Salt
2 løg
1 fed hvidløg
200 g risottoris
150 ml hvidvin (eller Verjus eller lys druesaft)
700 ml grøntsagsbouillon
80 g valnøddekerner
Et par salvieblade
100 g parmesan
Peber

Tilberedning:

  1. Skræl de søde kartofler, skær dem i tern, og tilsæt salt. Pil løgene og hvidløget, og hak dem fint. Varm 3 spsk. olie op i en wok eller en gryde. Svits kartoffelternene i 3-4 minutter under omrøring.
  2. Tilsæt hvidløg og løg, og bland det hele godt sammen. Tilsæt risottoris. Deglacer med hvidvin, og lad det hele stå og simre i 2 minutter uden låg. Rør den varme grøntsagsbouillon i lidt efter lidt, kog hele tiden ind og rør – det tager cirka 25 minutter.
  3. Knus valnødderne groft, og rist dem gyldenbrune i en pande med 1 spsk. olie. Læg de ristede valnødder på en lille tallerken med køkkenpapir, og tør panden ren. Varm resten af olien op i panden. Rist salviebladene kort i olien, tag dem ud med en hulske, og læg dem på køkkenpapir.
  4. Riv parmesanosten, og rør den i risottoen, smag til med salt og peber. Drys med ristede valnødder og salvie inden servering.

Tilberedningstid: ca. 45 minutter

Energi:
710 kcal/2980 kJ
Protein:
17 g
Fedt:
36 g
Kulhydrater:
69 g