Pakoraer af sød kartoffel | North Carolina Sweet Potatoes

Pakoraer af sød kartoffel

Til pakoraerne:
150 g kikærtemel
1 tsk. bagepulver
1-2 tsk. mildt karrypulver
Chiliflager
1 limefrugt
1 spsk. ahornsirup
250 g søde kartofler
1 forårsløg
Salt
Olie til stegning
Til agurk-mynte-yoghurten:
1 agurk (økologisk)
200 g græsk yoghurt (10 % fedt)
3-4 mynteblade
Salt

Tilberedning:

  1. Bland kikærtemel med bagepulveret og med karrypulver og chiliflager efter smag og behag. Halver limefrugten, og pres saften ud. Bland saften med 200 ml vand og ahornsirup.
  2. Rør blandingen af vand og limesaft i melblandingen med et piskeris. Skræl de søde kartofler, riv dem fint, tilsæt dem til dejen, og bland det hele godt sammen. Klargør forårsløgene, skær dem i ringe, og bland dem i. Krydr dejen med salt.
  3. Varm olien op i en pande, kom 6 toppede spiseskefulde dej på panden, tryk dem en smule flade, og steg dem i 2-3 minutter. Vend pakoraerne, og steg dem gyldenbrune i yderligere 2-3 minutter. Læg dem på en tallerken med køkkenpapir, og stil dem i en forvarmet ovn (elektrisk ovn: 75 °C/varmluft: 50 °C). Steg 6 pakoraer mere.
  4. Til agurkyoghurten skal du vaske agurken, rive den groft, trykke den tør og blande den i yoghurten. Skyl myntebladene, dup dem tørre, hak dem fint, og bland dem i. Salt agurkyoghurten let. Anret og server pakoraerne med agurk-mynte-yoghurten.

Tilberedningstid: ca. 40 minutter

Energi:
360 kcal/1510 kJ
Protein:
5 g
Fedt:
16 g
Kulhydrater:
42 g