Mos af søde kartofler – Tre varianter | North Carolina Sweet Potatoes

Mos af søde kartofler – Tre varianter

Mos af søde kartofler med honning
1 kg søde kartofler
Salt
50 ml grøntsagsbouillon (instant)
75 ml mælk
25 g smør
6 spsk. honning
Mos af søde kartofler med timian
1 kg søde kartofler
Salt
1 bundt timian
1 tsk. olivenolie
50 ml grøntsagsbouillon (instant)
75 ml mælk
25 g smør
Peber
Friskrevet muskatnød
Mos af søde kartofler og gulerødder med sur-søde valnødder
300 g gulerødder
700 g søde kartofler
Salt
60 g valnødder
150 ml sherryeddike
9 spsk. honning
50 ml grøntsagsbouillon (instant)
75 ml mælk
25 g smør

Mos af søde kartofler med honning

  1. Skyl, skræl og skær de søde kartofler i store stykker. Kog dem møre tildækket af vand, der er tilsat salt, i 15-20 minutter. Varm i mellemtiden grøntsagsbouillon, mælk og smør op.
  2. Hæld vandet fra de søde kartofler, og mos dem fint med en kartoffelmoser,

mens du hælder blandingen af mælk og smør i. Smag til med peber. Vend honningen i mosen.

Tilberedningstid: ca. 35 minutter.

Næringsværdi per person:

Energi: 383 kcal/1600 kJ

Protein: 4,84 g

Fedt: 7,37 g

Kulhydrater: 72,4 g

Mos af søde kartofler med timian

  1. Skyl, skræl og skær de søde kartofler i store stykker. Kog dem møre tildækket af vand, der er tilsat salt, i 15-20 minutter.
  2. Skyl i mellemtiden timianen, ryst den tør, og træk bladene af stilkene. Varm olivenolien i en lille pande, og rist halvdelen af timianen af i den. Varm grøntsagsbouillon, mælk og smør op.
  3. Hæld vandet fra kartoflerne, og mos dem fint med en kartoffelmoser, mens du hælder blandingen af mælk og smør i. Smag til med salt, peber og muskat. Bland den ristede og den friske timian i mosen.

Tilberedningstid: ca. 35 minutter

Næringsværdi per person:             

Energi: 349 kcal/1460 kJ

Protein: 4,8 g

Fedt: 8,63 g

Kulhydrater: 61,2 g

Mos af søde kartofler og gulerødder med sur-søde valnødder

  1.  Skræl de søde kartofler og gulerødderne, skyl dem, og skær dem i grove stykker. Kog dem møre tildækket af vand, der er tilsat salt, i 15-20 minutter.
  2. Hak i mellemtiden valnødderne groft, og rist dem i en pande uden fedtstof. Kog 6 spsk. honning og eddike ind i 5-10 minutter, indtil massen er tyk. Tilsæt valnødderne, og stil blandingen til side.
  3. Varm grøntsagsbouillon, mælk og smør op. Hæld vandet fra kartoflerne og gulerødderne. Mos dem fint med en kartoffelmoser, mens du hælder blandingen af mælk og smør i. Hæld de sød-sure valnødder over kartoffel-/gulerodsmosen.

Tilberedningstid: ca. 35 minutter.

Næringsværdi per person:

Energi: 447 kcal/1870 kJ

Fedt: 16,4 g

Kulhydrater: 65,4 g

Protein: 6,69 g