Lasagne af sødekartofler og spinat | North Carolina Sweet Potatoes

Lasagne af sødekartofler og spinat

800 g søde kartofler (ca. 3-4 stk.) fra North Carolina
600 g spinat
3 spsk. olivenolie
1 løg i tern
1 fed hakket hvidløg
40 g smør
40 g hvedemel type 405
500 ml kold sødmælk
50 g revet ost, fx Gouda, Emmentaler
2 spsk. raps
Salt, peber, knsp. muskatnød

Tilberedning:

  1. Skræl de søde kartofler, skær dem i ca. 1 cm tykke skiver, og kog dem i kogende vand, der er tilsat, i ca. 8 minutter. Klargør og skyl spinaten, og kog den kort i rigeligt kogende vand, der er tilsat salt, indtil den falder sammen. Hæld vandet fra, skyl spinaten med koldt vand, og tryk vandet fra i hånden.
  2. Forvarm ovnen til 160 °C varmluft (180 °C over- og undervarme).Smør et ovnfast fad. Svits kort løg og hvidløg i varm olivenolie. Tilsæt spinaten, og smag til med salt, peber og muskatnød.
  1. Smelt smørret, bland melet i, og rør blandingen glat med kold sødmælk. Giv den et opkog, og smag den til.
  2. Læg lag af skiftevis kartoffelskiver, spinat og lidt sovs i formen. Slut af med et lag søde kartofler og sovs. Drys med ost og raps, og bag i ovnen i 35-40 minutter.

 

Tip: I stedet for spinat kan du også anvende sølvbede – eller helt klassisk en bolognese.

Tilberedningstid: ca. 65 minutter

Energi:
600 kcal/2520 kJ
Protein:
16 g
Fedt:
30 g
Kulhydrater:
62 g