Iturevne pandekager af søde kartofler | North Carolina Sweet Potatoes

Iturevne pandekager af søde kartofler

100 g søde kartofler
4 æg (vægtklasse M)
250 g piskefløde
1 tsk. kanel
100 g hvedemel (type 405)
Salt
80 g brunt sukker
2-4 spsk. olie
2 spsk. flormelis
150 g blåbær

Tilberedning:

 

  1. Skræl de søde kartofler, og riv dem fint. Skil blommerne fra æggehviden. Pisk æggeblommerne glatte med 150 g fløde og kanel. Vend de revne kartofler i æggefløden. Bland mel i med et piskeris.
  2. Pisk æggehviderne stive med 1 knsp. salt, og tilsæt sukkeret lidt efter lidt. Vend halvdelen af de piskede æggehvider i kartoffeldejen, og rør den glat. Vend derefter resten af æggehviderne i.
  3. Varm olie op i en slip-let-pande, kom dejen på panden* og lad den blive fast i 1-2 minutter ved lav varme. Vend den og træk den i store stykker med to gafler. Sæt panden med den iturevne pandekage i en forvarmet ovn (elektronisk ovn: 175 °C/varmluft: 150 °C) i 8-10 minutter. Pisk resten af fløden stiv.
  4. Anret den iturevne pandekage på tallerkener, drys flormelis på, fordel blåbærene, og kom til sidst flødeskum på. Serveres med det samme.

 

*dette kan gøres i en stor pande, der passer ind i ovnen, eller to gange efter hinanden i en mellemstor eller lille pande.

Tilberedningstid: ca. 40 minutter

Energi:
570 kcal/2390 kJ
Protein:
12 g
Fedt:
33 g
Kulhydrater:
54 g