Gnocchi af søde kartofler | North Carolina Sweet Potatoes

Gnocchi af søde kartofler

600 g søde kartofler fra North Carolina
250 g cherrytomater
50 g rucola
30 g parmesan
20 g pistacienødder
1 æg (størrelse M)
175 g mel
2 spsk. olivenolie
Salt
Peber

Tilberedning:

 

  1. Skyl de søde kartofler, og kog dem i rigeligt vand i ca. 20 minutter. Hæld vandet fra, skyl kartoflerne under koldt vand, og pil dem. Pres kartoflerne igennem en kartoffelpresser, mens de stadig er varme, og lad dem afkøle i 10-15 minutter.
  1. Skyl og halver i mellemtiden tomaterne. Skyl rucolaen, og lad den dryppe af. Riv parmesanen groft. Hak pistacienødderne groft.
  1. Drys ca. 1 tsk. salt på kartoffelmassen, og brug en elpisker med dejkrog til lidt efter lidt at røre æg og mel i kartoffelmassen. Form massen på en godt melet arbejdsflade til lange ruller (ca. 2 cm i diameter), og skær dem i ca. 1 ½ cm lange stykker. Tryk dem en smule flade med en gaffel.
  1. Kog rigeligt med vand, der er tilsat salt, i en stor gryde. Kog gnocchierne portionsvist i let simrende vand i ca. 5 minutter. Når de kommer op til overfladen, tages de ud med en hulske. Lad dem dryppe af på køkkenpapir. Varm olivenolien op i en pande. Steg gnocchierne gyldenbrune på alle sider i panden. Tilsæt tomaterne, og steg dem kort. Smag til med salt og peber. Fordeles sammen med rucolaen på 4 tallerkener. Drys parmesan og pistacienødder inden servering.

 

Tilberedningstid: 60 minutter + 40 minutters kogetid.

Energi:
470 kcal/1970 kJ
Protein:
13 g
Fedt:
14 g
Kulhydrater:
71 g