Gnocchi af søde kartofler med mascarpone | North Carolina Sweet Potatoes

Gnocchi af søde kartofler med mascarpone

4 mellemstore søde kartofler
1 mellemstor fastkogende kartoffel
300 g mel
1 æg, pisket
En knivspids hver af kanel og muskatnød
Salt og peber
4 finthakkede skalotteløg
1 fed finthakket hvidløg
1 spsk. sukker
200 ml piskefløde
100 ml grøntsagsbouillon eller hønsebouillon
120 g mascarpone
1 bundt finthakket salvie

Tilberedning:

  1. Bag de søde kartofler i midten af ovnen i ca. 1 time ved 200 ˚C, indtil de er bløde. Pil dem, og stil dem varmt.
  1. Kog kartoflen blød i vand, hæld vandet fra, pil kartoflen, og skær den i store stykker. Pres den igennem kartoffelpresseren sammen med de søde kartofler.
  1. Bland kartofler, mel, æg, kanel, muskatnød, salt og peber godt sammen i en skål. Portioner kartoffelmassen med en teske, og kom gnocchierne i kogende vand. Lad vandet simre, indtil gnocchierne kommer op til overfladen. Hæld vandet fra, og stil dem varmt.
  1. Til saucen varmes skalotteløg, hvidløg, sukker, piskefløde og bouillon i en pande. Tilsæt mascarpone og salvie, og smag til med salt og peber.
  1. Bland forsigtigt gnocchi og sauce, og server med det samme.