Fadret med søde kartofler og pinjekerner | North Carolina Sweet Potatoes

Fadret med søde kartofler og pinjekerner

1,2 kg søde kartofler
½ bundt timian
4 spsk. olivenolie
Salt, peber
200 g gedeost
60 g pinjekerner
Saft fra 1 limefrugt

  1. Skræl de søde kartofler, halver dem på langs, og skær dem i tykke skiver. Skyl timianen, ryst den tør, og træk bladene af stilkene. Smag olivenolien til med salt og peber. Tilsæt timian, og bland det hele sammen.
  2. Bland de søde kartofler med den krydrede olie. Kom dem på et ovnfast fad, dæk den til med sølvpapir, og bag i en forvarmet ovn ved 200 °C (gasovn: trin 3; varmluft: 175 °C) i 20 minutter.
  3. Tag fadet ud af ovnen, og fjern sølvpapiret. Smuldr gedeosten jævnt ud over kartoflerne. Drys med pinjekerner, og bag videre i 10-15 minutter ved samme temperatur. Dryp med limesaft, og server med det samme.

Tilberedningstid: ca. 45 minutter

Energi:
637 kcal/2670 kJ
Protein:
17,1 g
Fedt:
29,3 g
Kulhydrater:
73,9 g