Couscous med søde kartofler, granatæblekerner og mandler | North Carolina Sweet Potatoes

Couscous med søde kartofler, granatæblekerner og mandler

1 stor sød kartoffel fra USA
Olivenolie
Salt
240 g couscous
350 ml vand
½ grøntsagsbouillonterning
1 spsk. smør
1 dåse kikærter (400 g), kogt, skyllet og dryppet af
4 spsk. bredbladet persille, finthakket
4 spsk. mynte, finthakket
1 lille granatæble
Revet skal og saft af 1 citron
3 spsk. hakkede mandler, ristet

Tilberedning:

 

  1. Forvarm ovnen til 250 °C. Skræl den søde kartoffel, og skær den i 1 cm store tern. Smør en ovnfast form med smør. Kom kartoffelternene i formen, og bland dem med lidt olivenolie og salt. Bages på den øverste rille i ovnen i ca. 15-20 minutter.
  1. Kom couscoussen i en skål, og bland den med lidt olivenolie. Giv vandet et opkog i en gryde, og tilsæt bouillonterningen og smørret. Hæld derefter bouillonen over couscoussen, og rør det godt sammen. Lad det trække i 5-10 minutter.
  1. Løsn couscoussen godt med en gaffel. Tilsæt de søde kartofler, kikærter, persille, mynte, reven citronskal og citronsaft, og vend det forsigtigt i. Drys med granatæblekerner og ristede mandler inden servering. Dertil passer en grøntsagstagine.