Bagte søde kartofler med tomatsalsa | North Carolina Sweet Potatoes

Bagte søde kartofler med tomatsalsa

4 søde kartofler (à ca. 250 g)
2 ubehandlede limefrugter
1 chili
20 g ingefær
2 spsk. honning
6 vintomater
1 fed hvidløg
1 bundt koriander
1 spsk. olivenolie
Salt
Peber

1. Skyl de søde kartofler, og kog dem i 10 minutter. Skyl i mellemtiden limefrugterne, og tør dem. Riv skallen, og pres saften ud. Skær chilien på langs, krads kernerne ud, og hak den fint. Skræl ingefæren, og hak den fint. Bland limesaft, ingefær, chili og 1 spsk. honning.

2. Hæld vandet fra kartoflerne, halver dem på langs, og pensl dem med marinaden. Klap halvdelene sammen, og vikl dem ind i sølvpapir. Bages i en forvarmet ovn ved 200 °C (gasovn: trin 3; varmluft: 175 °C) i 30 minutter.

3. Vask og tør tomaterne, fjern kernerne, og skær frugtkødet i fine tern. Pil og hak hvidløget fint. Skyl og tør korianderen. Pluk bladene fra stilkene (med undtagelse af et par stykker til garnering), og hak dem fint.

4. Bland limeskal, tomater, hvidløg, olivenolie, 1 spsk. honning og koriander. Anret de søde kartofler og tomatsalsaen sammen. Garner med resten af korianderen, og server.

Tilberedningstid: ca. 45 minutter

Energi:
361 kcal/1510 kJ
Protein:
5,2 g
Fedt:
6 g
Kulhydrater:
67,5 g
BE:
5,9
BE/100g:
1,5