Bagte søde kartofler med grønne asparges | North Carolina Sweet Potatoes

Bagte søde kartofler med grønne asparges

500 g søde kartofler
500 g grønne asparges
600 g cherrytomater
2 fed hvidløg
2 spsk. tørrede eller frosne italienske krydderurter (eller herbes de Provence)
2 spsk. Aceto balsamico bianco
2 spsk. olivenolie
Hav- eller stensalt og peber
200 g vegansk feta
50 g oliven uden

Tilberedning:

 

  1. Forvarm ovnen (elektrisk ovn: 200 °C/varmluft: 180 °C).
  2. Skræl de søde kartofler, og skær dem i lige store tern. Skræl den nederste del af aspargeserne, og skær dem i mundrette stykker. Skyl og halver tomaterne, pil hvidløgsfedene, og skær dem i skiver.
  3. Bland grøntsagerne med krydderurterne, eddike og olivenolie, tilsæt salt og peber, og fordel dem bageplade, der er beklædt med bagepapir. Skær fetaen i tern, drys dem over grøntsagerne, og bag dem i 30-35 minutter i den varme ovn.
  4. Vend det hele efter halvdelen af tiden, og tilsæt eventuelt lidt mere olivenolie, hvis grøntsagerne virker for tørre. Skær oliverne i skiver, og tilsæt dem ca. 5 minutter inden retten er bagt færdig. Server grøntsagerne varme.

 

Tip:  Pinjekerner eller soltørrede tomater passer også godt til denne ret.

 

Tilberedningstid: ca. 1 time

Energi:
750 kcal/3150 kJ
Fedt:
34 g
Kulhydrater:
90 g
Protein:
12 g