Is af søde kartofler med mandelkrokant | North Carolina Sweet Potatoes

Is af søde kartofler med mandelkrokant

500 g søde kartofler fra USA
Salt
700 ml mandeldrik
150 ml + 3 spsk. agavesirup
1 knivspids stødt kanel
120 g blancherede mandler
3 stilke mynte
Desuden:
Ismaskine
Bagepapir

Tilberedning:

 

  1. Skræl de søde kartofler, skyl dem, og skær dem i grove stykker. Kog dem i kogende vand, der er tilsat salt, i ca. 20 minutter. Hæld vandet fra, og purer kartoflerne pureres fint med mandeldrik, 150 ml agavesirup og kanel. Lad blandingen afkøle, og frys den (portionsvist) i en ismaskine.
  1. Hak i mellemtiden mandlerne groft, og karamelliser dem med 3 spsk. agavesirup in en lille pande. Vend dem, indtil de er gyldenbrune. Fordel dem på et lag bagepapir, og lad dem afkøle.
  1. Skyl mynten, og ryst den tør. Træk bladene af. Udstik kugler af isen, og anret iskuglerne i skåle. Bræk krokanten i stykker. Garner isen med krokant og mynte.

 

Tilberedningstid: ca. 1 1/2 time, ventetid ca. 1 time

Energi:
500 kcal/2100 kJ
Protein:
10 g
Fedt:
19 g
Kulhydrater:
71 g