Fondant af søde kartofler og chokolade | North Carolina Sweet Potatoes

Fondant af søde kartofler og chokolade

125 g søde kartofler
100 g mørk chokolade
100 g smør
Vaniljekorn fra 1 vaniljestang
2 æg (M)
75 g sukker
10 g mel
Desuden:
80 g søde kartofler
60 g sukker
Smør og sukker til formene

  1. Skræl de søde kartofler, og skær dem i tern. Kog dem møre i vand i ca. 15 minutter. Hæld vandet fra og purer dem.
  1. Hak chokoladen. Del smørret i små stykker. Kom begge dele i en skål sammen med vaniljen, og smelt blandingen i et varmt vandbad. Lad afkøle lidt.
  1. Tilsæt kartoffelmos, æg og sukker. Sigt melet, og rør det i.
  1. Smør små souffleforme (på ca. 100 ml) med smør, og strø sukker på. Fyld massen i. Bages i en forvarmet ovn ved 180 °C (gasovn: trin 2; varmluft: 160 °C) i ca. 10 minutter.
  1. Vask de søde kartofler godt, og skær dem i papirstynde skiver med skrællen på. Karamelliser sukkeret. Vend skiverne deri portionsvist. Serveres sammen med fondanten.

Tilberedningstid: ca. 40 minutter

Energi:
352 kcal/1476 kJ
Protein:
4,6 g
Fedt:
21,2 g
Kulhydrater:
36 g