Tilberedning:
- Skræl og hak løg og ingefær fint. Vask chilien, fjern kernerne, og hak den fint. Skræl de søde kartofler og gulerødderne, og skær dem i grove stykker. Varm smør og olie op i en stor pande. Tilsæt løg, chili og ingefær, og svits det.
- Tilsæt den kogte te, bouillonterningen, gulerødderne og de søde kartofler, og lad det hele koge i ca. 15 minutter under låg, indtil grøntsagerne er møre. Purer dem derefter med en stavblender. Tilsæt fløden, og lad den simre i ca. 5 minutter.
- Tilsæt vinen kort inden servering. Smag til med salt og peber, og dryp lidt olivenolie på suppen. Dertil passer et godt stykke knækbrød med flødeost.
Tip: Suppen kan serveres iskold eller varm. Hvis man ønsker at servere suppen kold, kan man afkøle den i et vandbad.