Espuma af søde kartofler med parmaskinke og parmesan | North Carolina Sweet Potatoes

Espuma af søde kartofler med parmaskinke og parmesan

4

350 g søde kartofler
2 spsk. olivenolie
Salt
200 ml piskefløde
Peber
1 bundt rucola
50 g parmesan
80 g parmaskinke
Et par dråber balsamicocreme
2 spsk. olivenolie

  1. Skræl de søde kartofler, og skær dem i tykke skiver. Skær 30 g af dem i meget fine tern. Varm 2 tsk. olivenolie op, steg ternene i 3-4 minutter, og stil dem til side.
  2. Kog de søde kartofler møre i vand, der er tilsat salt, i 15-20 minutter. Hæld vandet fra. Tilsæt fløde og purer. Smag til med lidt peber, og stryg massen igennem en fin si. Fyld massen i en ISI WHIP med tyk tylle.
  3. Klargør rucolaen. Riv parmesanen i flager. Sprøjt kartoffelespumaen på tallerkener. Garner med parmesan, parmaskinke og rucolablade. Dryp balsamicocreme og olivenolie ovenpå. Drys med kartoffelternene inden servering.

Tilberedningstid: ca. 30 minutter

Tip: Hvis du ikke har in ISI Whip, kan du koge de søde kartofler som beskrevet og purere dem med 100 ml fløde. Pisk resten af fløden stiv, og vend den i. På den måde bliver massen også rigtig skummende og let.

Energi:
336 kcal/1409 kJ
Protein:
11 g
Fedt:
25,5 g
Kulhydrater:
17 g