Ceviche med ristede søde kartofler | North Carolina Sweet Potatoes

Ceviche med ristede søde kartofler

4

4 søde kartofler fra USA
500 g hvid fisk (fx torsk)
3 rødløg
Saft fra 6 limefrugter
Evt. noget rabarbersaft
2 røde peberfrugter
1 bundt koriander
500 ml fiskefond (boullionterning eller hjemmelavet fond lavet på fiskeben, løg og hvidløg)
Salt og peber
Havsalt
Evt. 1 knivspids chili

1.       Skræl de søde kartofler og skær dem i skiver. Skræl løgene, halver dem, og skær dem i ensartede fine skiver.  Lad dem trække i en skål i 15 minutter med 500 ml vand og 2 tsk. salt. Kom efterfølgende løgene i en si, og skyl grundigt med vand to gange. På den måde bliver de mildere i smagen.

2.       Skyl peberfrugterne, og skær dem i ensartede, 2 mm store tern. Skær fisken i 1 cm store tern, og sæt den i køleskabet.  Skyl korianderen.

3.       Kom fiskefond, limesaft, koriander og peberfrugt i en skål. Smag til med salt og evt. chili, og stil skålen i køleskabet i 20 minutter.

4.       Fjern korianderen, og bland fisken med resten af ingredienserne. Smag til med salt, peber og evt. mere limesaft.

5.       Rist kartoffelskiverne i en toaster, eller steg dem på en pande. Drys med havsalt. Server cevichen i en skål sammen med de ristede skiver af søde kartofler. Dryp evt. mere limesaft på, og drys korianderblade ud over retten.