Smoothie-bowl med søde kartofler | North Carolina Sweet Potatoes

Smoothie-bowl med søde kartofler

4 smoothies à 200 ml

500 g søde kartofler
Crunch:
30 g blandede kerner eller frø (solsikke, boghvede, græskarkerne, sesam og linfrø)
40 g havregryn, grovvalsede
30 g honning
1 tsk. salatolie
Smoothie/topping:
250 g fint sukker
6 blodappelsiner
1 citron
2 bananer
Ras el-Hanout
Citronsaft
60 g granatæblekerner

Tilberedning:

 

  1. Forvarm ovnen til 180 °C (over- og undervarme). Vikl med undtagelse af én de søde kartofler ind i sølvpapir, og bag dem i ovnen i ca. 60-80 minutter (tjek om de er møre!). Tag dem efterfølgende ud af ovnen, og tag frugtkødet ud med en ske – der er brug for 300 g.
  2. Bland frøene med havregryn, honning og olie, og rist dem i ovnen på en bageplade, der er beklædt med bagepapir, indtil blandingen er gyldenbrun. Rør i blandingen flere gange. Tag den derefter ud, og lad den køle af.
  3. Stil ovnen på 100 °C. Skræl den sidste søde kartoffel, og riv den i meget tynde skiver. Giv sukkeret et opkog med 250 ml vand, og tag gryden af komfuret. Lad derefter skiverne trække 30 minutter i siruppen. Tag dem efterfølgende op fra siruppen, og dryp dem godt af (tip: anvend siruppen til at give sødme til andre retter!). Læg skiverne ved siden af hinanden på en bageplade, der er beklædt med bagepapir, og lad dem tørre i ovnen i ca. to timer. Vend skiverne efter en time.
  4. Pres blodappelsinerne og citronen. Skræl bananerne, skær dem i skiver og dryp med lidt citronsaft. Appelsinsaften og den resterende citronsaft pureres med halvdelen af bananerne og de bagte søde kartofler og smages til med Ras el-Hanout.
  5. Anret smoothierne i skåle, garner med crunch, chips og resten af bananskiverne, og fordel til sidst granatæblekernerne ovenpå.

Energi:
420 kcal/1740 kJ
Protein:
7,5 g
Fedt:
6 g
Kulhydrater:
78 g