Tilberedning:
- Forvarm ovnen til 180 °C (over- og undervarme). Vikl med undtagelse af én de søde kartofler ind i sølvpapir, og bag dem i ovnen i ca. 60-80 minutter (tjek om de er møre!). Tag dem efterfølgende ud af ovnen, og tag frugtkødet ud med en ske – der er brug for 300 g.
- Bland frøene med havregryn, honning og olie, og rist dem i ovnen på en bageplade, der er beklædt med bagepapir, indtil blandingen er gyldenbrun. Rør i blandingen flere gange. Tag den derefter ud, og lad den køle af.
- Stil ovnen på 100 °C. Skræl den sidste søde kartoffel, og riv den i meget tynde skiver. Giv sukkeret et opkog med 250 ml vand, og tag gryden af komfuret. Lad derefter skiverne trække 30 minutter i siruppen. Tag dem efterfølgende op fra siruppen, og dryp dem godt af (tip: anvend siruppen til at give sødme til andre retter!). Læg skiverne ved siden af hinanden på en bageplade, der er beklædt med bagepapir, og lad dem tørre i ovnen i ca. to timer. Vend skiverne efter en time.
- Pres blodappelsinerne og citronen. Skræl bananerne, skær dem i skiver og dryp med lidt citronsaft. Appelsinsaften og den resterende citronsaft pureres med halvdelen af bananerne og de bagte søde kartofler og smages til med Ras el-Hanout.
- Anret smoothierne i skåle, garner med crunch, chips og resten af bananskiverne, og fordel til sidst granatæblekernerne ovenpå.