Tilberedning:
- Til siruppen skal du skrælle 150 g søde kartofler, rive dem fint og varme dem op til 110 °C sammen med sukker, appelsinsaft og ahornsirup. Stryg blandingen gennem en fin si, og lad den afkøle.
- Skyl appelsinen i varmt vand, tør den, riv skallen fint, og pres saften ud (der er brug for 80 ml). Skræl de resterende 250 g søde kartofler, skær dem i tern, og kog dem møre i appelsinsaft. Lad dem derefter køle af.
- Skil blommerne fra æggehviden. Purer kartoffelmosen med æggeblomme, kvark, sukker, appelsinsaft og -skal. Pisk æggehviderne stive med salt. Bland melet med havregryn og bagepulver, og vend det i kartoffelmassen sammen med æggehviderne.
- Steg små pandekager i smør på en pande. Serveres med hindbærrene og siruppen. Kan eventuelt garneres med mynte og flormelis.
Tilberedningstid: 75 minutter