Hummus med søde kartofler – North Carolina Sweet Potatoes

Hummus med søde kartofler

1 portioner

1 sød kartoffel fra North Carolina (ca. 250 g), kogt eller bagt
1 dåse kogte kikærter (240 g drænet vægt)
2 spsk. æblecidereddike eller citronsaft
2 spsk. tahini
60 ml. iskoldt vand
1/2 tsk. salt
4 spsk. olivenolie
1 knivspids paprikapulver
1 spsk. sesamfrø
1 spsk. hakket persille

Tilberedning:

1.       Mos den søde kartoffel fint med kikærterne, æblecidereddike/citronsaft, tahini, vand og salt, indtil du har en cremet og jævn blanding. Hvis konsistensen er for tyk, kan du tilføje lidt mere vand.

2.       Hæld den søde kartoffelhummus i en skål eller fordel den på en tallerken med høje sider og dryp med olivenolie. Pynt derefter med paprika, sesamfrø og hakket persille og server straks eller opbevar i køleskab.

Forberedelsestid:       ca. 35 minutter

Energi:
200 kcal/ 840 kJ
Protein:
5 g
Fedt:
10 g
Kulhydrater:
20 g