Pie med søde kartofler og tranebærsglasur – North Carolina Sweet Potatoes

Pie med søde kartofler og tranebærsglasur

12 stk.

70 g koldt smør
200 g mel
Salt
1/2 tsk. bagepulver
600 g søde kartofler fra USA
1 tsk. stødt kanel
1 knivspids stødt muskatnød
1 knivspids stødt nellike
1/2 tsk. stødt ingefær
1/2 tsk. vaniljeekstrakt
1 knivspids stødt allehånde
4 æg (størrelse M)
3 blade husblas
150 ml tranebærsaft
40 g tørrede tranebær fra USA
Flormelis til pynt
Desuden:
Mel til arbejdsfladen
Fedtstof og mel til formen
Tørrede linser til blindbagning
Pieform (Ø 25 cm)
Husholdningsfilm
Bagepapir
Evt. sølvpapir

Tilberedning:

 

  1. Skær smørret i tern. Bland det hurtigt med mel, 1/2 tsk. salt og bagepulver. Tilsæt 50 ml koldt vand. Hvis dejen er for tør, kan du tilsætte yderliger 1-2 spsk. koldt vand. Form dejen til en kugle. Vikl den ind i husholdningsfilm, og stil den koldt i ca. 1 time.
  1. Skræl i mellemtiden de søde kartofler, vask dem, og skær dem i stykker. Kog dem i kogende vand, der er tilsat salt, i ca. 20 minutter, hæld derefter vandet fra, og lad dem køle af.
  1. Rul dejen ud på en arbejdsflade, der er drysset med mel (ca. 32 cm Ø). Kom dejen i en smurt, melet pieform (ca. 25 cm Ø). Tryk dejkanten sammen med tommelfinger og pegefinger i en afstand på ca. 2 cm, så der opstår en flot kant. Beklæd dejen med bagepapir. Fyld med tørrede linser. Blindbages i en forvarmet ovn (elektrisk ovn: 200 °C/varmluft: 175 °C/gas: se producentens vejledning) på anden rille nedefra i ca. 20 minutter.
  1. Lav i mellemtiden en fin pure af de søde kartofler med kanel, muskat, nelliker, 2 tsk. salt, ingefær, vaniljeekstrakt, allehånde og æg. Tag dejen ud af ovnen. Fjern bagepapiret og de tørrede linser. Kom fyldet af søde kartofler i, og bag videre i den varme ovn ved samme temperatur i ca. 50 minutter. Tildæk evt. sølvpapir efter ca. 40 minutters bagetid. Tag den færdige pie ud af ovnen, og lad den køle af på en rist.
  1. Læg husblassen i blød i koldt vand. Varm tranebærsaften op i en lille gryde. Tryk vandet godt ud af husblassen, og opløs den i den varme saft. Tilsæt de tørrede tranebær, og fordel det på din pie. Stilles koldt i ca. 30 minutter. Drys puddersukker på din pie med søde kartofler.

 

Tilberedningstid:  ca. 2 timer, ventetid ca. 2 1/2 timer

Energi:
200 kcal/840 kJ
Protein:
5 g
Protein:
5 g
Kulhydrater:
29 g