Madeleines af søde kartofler | North Carolina Sweet Potatoes

Madeleines af søde kartofler

20 stk.

125 g søde kartofler fra North Carolina
2 æg (størrelse L)
50 g blødt smør
1 tsk. revet appelsinskal fra en økologisk appelsin
125 g sukker
200 g mel
½ tsk. bagepulver
1 tsk. flormelis til pynt
Fedtstof og mel til madeleineformen

Tilberedning:

  1. Skræl de søde kartofler, skær dem i små stykker, og kog dem i kogende vand, der er tilsat salt, i ca. 10 minutter. Hæld vandet fra, lad dem dampe godt af, og pres dem igennem en kartoffelpresser og ned i en røreskål. Lad pureen køle af. Smør fordybningerne i en madeleineform, og drys dem med mel. Skil blommerne fra æggehviden. Pisk æggehviderne stive.
  1. Tilsæt smør, appelsinskal og sukker til kartoffelmosen. Rør massen cremet med et elektrisk piskeris. Tilsæt æggeblommerne en efter en, og bland det hele godt sammen. Bland mel og bagepulver, tilsæt det og bland det i massen. Rør en tredjedel af de piskede æggehvider i, og vend derefter forsigtigt resten af æggehviderne i.
  1. Fyld dejen i en sprøjtepose, og anvend en tylle med stort hul. Sprøjt massen i fordybningerne på madeleineformen. Bages i en forvarmet ovn ved 200 °C (varmluft: 180 °C) i 10-12 minutter. Tag formen ud, og løsn kagerne fra formen. Vask formen, smør den igen, drys fordybningerne med mel, og fyld den med resten af dejen. Bages på samme måde.
  1. Lad kagerne afkøle på en rist. Serveres frisk og drysset med lidt flormelis.

 

Tilberedningstid: ca. 1 time (uden ventetid)

Energi:
98 kcal/410 kJ
Protein:
2 g
Fedt:
3 g
Kulhydrater:
15 g