Brownies af søde kartofler | North Carolina Sweet Potatoes

Brownies af søde kartofler

12 stk.

500 g søde kartofler fra USA
100 g svesker
3 æg (størrelse M)
4 spsk. ahornsirup
200 g malede mandler
150 g hvedemel type 405
1 tsk. bagepulver
6 spsk. kakao til bagning
1 tsk. kanel
2 spsk. valnødder

Tilberedning:

  1. Skræl de søde kartofler, skær dem i tern, og kog dem møre i vand i 10-15 minutter. Hæld vandet fra, purer fint med sveskerne, og lad afkøle. Forvarm ovnen til 160 °C varmluft (180 °C over- og undervarme). Smør et ildfast fad på ca. 20×30 cm, og beklæd der med bagepapir.
  2. Pisk æggene, indtil de skummer, og rør ahornsirup i. Vend pureen af søde kartofler og svesker i. Bland mandlerne med mel, bagepulver, kakao og kanel, og vend også denne blanding i.
  3. Fordel dejen jævnt i formen, drys hakkede valnødder ovenpå, og stil formen på den midterste rille i ovnen. Bages i 35-45 minutter.

Tip: Blandt 4 spsk. hakket mørk chokolade og/eller kokosflager i dejen.

Tilberedningstid: ca. 30 minutter, bagetid 35-40 minutter

Energi:
290 kcal/1210 kJ
Protein:
10 g
Fedt:
13 g
Kulhydrater:
28 g