- Skræl de søde kartofler, og skær dem i tern. Kog dem møre i vand i 15-20 minutter. Hæld vandet fra, og purer de søde kartofler. Lad afkøle lidt.
- Bland smør og sukker godt. Tilsæt kartoffelmos, ahornsirup, æg, mælk, kanel, ingefær og vaniljekorn, og bland det hele sammen.
- Bland mel, bagepulver og salt med hinanden. Tilsæt kartoffelmosen, og blandt det hele godt sammen. Hak valnødderne groft, og bland dem i. Smør en firkantet brødform, fyld dejen i. Bages i en forvarmet ovn ved 180 °C (gasovn: trin 2-3; varmluft: 160 °C) i 50-60 minutter.
Tip: Vi anbefaler at smøre marmelade på det søde brød. For eksempel passer en bitter appelsinmarmelade godt til det. Men et krydret smørepålæg som fx pesto rosso smager også fremragende til det.
Tilberedningstid: ca. 1 ½ time