Sprøde tacos med sød kartoffel og avocadocreme – North Carolina Sweet Potatoes

Sprøde tacos med sød kartoffel og avocadocreme

Ingredienser til 4 personer:

Til hovedretten: 1 stor sød kartoffel fra North Carolina, skrællet og skåret i fingertykke stave
75 g pankorasp
½ tsk. chilipulver
1 tsk. salt
1 tsk. røget paprika
½ tsk. stødt spidskommen
½ tsk. hvidløgspulver
60 ml fritureolie (til høj varme) f.eks. solsikkeolie
125 ml soyadrik, usødet
35 g mel (hvedemel 405)
1 tsk. limejuice
Til avocadocremen: 1 moden avocado
2 tsk. limejuice
1 fed hvidløg, skrællet og presset
2 knivspids salt
Andet: 6 små tortillas, varmet
1 håndfuld hvidkål, skåret i tynde strimler
5 kviste koriander
1 lime, skåret i kvarte

Tilberedning:

1. Forvarm ovnen til 200°C over og undervarme.

2. Bland pankorasp, chilipulver, salt, paprika og hvidløgspulver i en stor skål. Tilsæt olien og rør godt.

3. Bland soyadrik, limejuice og mel i en anden stor skål. Dyb først stavene af de søde kartofler i soyamælk og melblandingen og derefter i pankomixen og dæk stavene helt til. Placér de færdige stave på en bageplade med bagepapir.

4. Bag stavene i den forvarmede ovn i 30 minutter.

5. Mos avocadokødet med en gaffel i en skål, tilsæt limejuice, presset hvidløg og salt, og rør godt.

6. Når stavene af søde kartofler er færdige, så varm tortillaerne kort på begge sider på en pande uden fedtstof.

7. Smør tortillaerne med avocadocreme og top dem med hvidkål. Læg derefter de sprøde stave af søde kartofler ovenpå og server med koriander på toppen.

Forberedelsestid: ca. 45 minutter

Energi
620 kcal/ 2600 kJ
Protein
12 g
Fedt
34 g
Kulhydrater
67 g